P
Pedro
Gast
Oft wird in Chiliforen nach Samen von "Peppadew" gefragt. "Peppadew" ist aber der geschützte Markenname der Produkte.
www.peppadew.de
Die Chilisorte ist als "Sweet Piquante Pepper" unter dem Namen "Juanita" registriert und fällt unter den "Plant breeders act". Das bedeutet, die Sorte darf nur unter Lizenz angebaut werden. Aus diesem Grund gibt es auf dem Markt für uns Chileheads legal keine Samen zu kaufen. "Peppadew" ist mit Sicherheit eine "c. baccatum", obwohl die Firma hier und da von "c. annuum" und an anderer Stelle von "c.chinense" schreibt. Von Form und Wuchs kommt sie "Polombo" nahe..
http://www.seedquest.com/News/...march/15280.htm
Zitat:
PEPPADEW™ International has registered plant breeders' rights internationally, so Sweet Piquanté Peppers can only be grown under license from PEPPADEW™ International. Currently all fruit is processed at our factory in Tzaneen, so if you are interested in growing Sweet Piquanté Peppers in the Limpopo and Mpumalanga Provinces in South Africa please contact:
Plant Breeders' Rights:
RSA Plant Breeder’s Rights 97/1659
USA Plant Breeder’s Rights 98/00051
European Plant Breeder's Rights 98/0360
Zitat:
The genus Capsicum (Solanaceae) comprises at least twenty-two wild and five domesticated species (Bosland 1996). The domesticated species, together with two semi-wild species, are represented by thirty-four cultivars (Andrews 1995). The Capsicum species in this study has been identified as C. baccatum var. pendulum (Bohs, pers. comm., Bosland, pers. comm., Pettersson, pers. comm.), and was first grown in the Albany District in 2004.
http://www.ipaustralia.gov.au/...PVJ_Vol_113.pdf
Ich halte sie für identisch. Warum sie so süß sind, weiß ich jetzt auch. Sie werden im Prozess derartig manipuliert, daß es ziemlich egal scheint, welche milden Chilis man dafür nimmt. Witzig ist die potentielle Verwendung von "Chili-Extrakt". Es ist ein Prozess, der garantiert, daß immer die gleiche Qualität, Süße und Schärfe hergestellt wird.
http://www.freepatentsonline.com/6251453.html
Zitat:
Process for preparing fruit of the plant of Solanaceae capsicum
Document Type and Number: United States Patent 6251453
Abstract: A process for preparing fruits of plants in the family Solanaceae, genus capsicum is provided. The process includes the step of boiling the fruits for a period of less than 300 seconds in a solution of a sweetener such as sugar in an acideous liquid such as vinegar.
NEIN, ICH HABE KEINE SAMEN. :crying:
www.peppadew.de
Die Chilisorte ist als "Sweet Piquante Pepper" unter dem Namen "Juanita" registriert und fällt unter den "Plant breeders act". Das bedeutet, die Sorte darf nur unter Lizenz angebaut werden. Aus diesem Grund gibt es auf dem Markt für uns Chileheads legal keine Samen zu kaufen. "Peppadew" ist mit Sicherheit eine "c. baccatum", obwohl die Firma hier und da von "c. annuum" und an anderer Stelle von "c.chinense" schreibt. Von Form und Wuchs kommt sie "Polombo" nahe..
http://www.seedquest.com/News/...march/15280.htm
Zitat:
PEPPADEW™ International has registered plant breeders' rights internationally, so Sweet Piquanté Peppers can only be grown under license from PEPPADEW™ International. Currently all fruit is processed at our factory in Tzaneen, so if you are interested in growing Sweet Piquanté Peppers in the Limpopo and Mpumalanga Provinces in South Africa please contact:
Plant Breeders' Rights:
RSA Plant Breeder’s Rights 97/1659
USA Plant Breeder’s Rights 98/00051
European Plant Breeder's Rights 98/0360
Zitat:
The genus Capsicum (Solanaceae) comprises at least twenty-two wild and five domesticated species (Bosland 1996). The domesticated species, together with two semi-wild species, are represented by thirty-four cultivars (Andrews 1995). The Capsicum species in this study has been identified as C. baccatum var. pendulum (Bohs, pers. comm., Bosland, pers. comm., Pettersson, pers. comm.), and was first grown in the Albany District in 2004.
http://www.ipaustralia.gov.au/...PVJ_Vol_113.pdf
Ich halte sie für identisch. Warum sie so süß sind, weiß ich jetzt auch. Sie werden im Prozess derartig manipuliert, daß es ziemlich egal scheint, welche milden Chilis man dafür nimmt. Witzig ist die potentielle Verwendung von "Chili-Extrakt". Es ist ein Prozess, der garantiert, daß immer die gleiche Qualität, Süße und Schärfe hergestellt wird.
http://www.freepatentsonline.com/6251453.html
Zitat:
Process for preparing fruit of the plant of Solanaceae capsicum
Document Type and Number: United States Patent 6251453
Abstract: A process for preparing fruits of plants in the family Solanaceae, genus capsicum is provided. The process includes the step of boiling the fruits for a period of less than 300 seconds in a solution of a sweetener such as sugar in an acideous liquid such as vinegar.
NEIN, ICH HABE KEINE SAMEN. :crying: