Rocoto Big Brown "Community Sorte"

Die Pflanze habe ich so bekommen. Wie es scheint hat da etwas anderes mit der RBB gekuschelt. Deswegen auch der Zusatz "x ?".

Vom Wuchs passte es zu der RBB.
 
Danke für eine tolle ,,1." Saison
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In loving Memories:
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Danke fürs zur Verfügung stellen dieser Supersorte

Mfg
Der grüne Lord :troll:
 
Heute wurden 140 gr. gedörrte RBBs in meiner Chilikaffeemühle verpulvert. 40 gr. kamen in 1 Liter Keimöl, der Rest in ein Bügelverschlussglas.

Wie auch beim letzten Mal filtere ich für den Eigengebrauch das Pulver nicht mehr aus dem Öl. Vor Verwendung schüttel ich die Flasche immer kräftig und wenn sie sich dem Ende zu neigt fülle ich nochmal bis obenhin Keimöl nach. Sobald die 2 Liter Keimöl dann aufgebraucht sind, ist auch das Pulver aus der Flasche verschwunden.

RBB Rocotoöl Weihnachtsgeschenke werden in einer seperaten Flasche zubereitet und natürlich gefiltert :thumbsup:

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Zuletzt bearbeitet von einem Moderator:
Hat von euch jemand auch RBB Pulver gemacht? Also die frischen Früchte sind/waren ordentlich scharf für mein Empfinden. Von dem Pulver habe ich mir gestern einen gehäuften Teelöffel auf ein Sandwich getan und kaum was gemerkt. Es schmeckt sehr gut aber die Schärfe hat massiv nachgelassen
 
Ich habe mal festgestellt das bei mir bräunlich gefärbte Chillis mehr Ertrag haben. Jedenfalls bei chocolate Habanero gegenüber den anders farbigen dieses Jahr ebenfalls Habanero gleicher Sorte und gleicher Anbaukriterien.:thumbsup:
Das kann auch so bleiben, solange das bräunliche sich nicht politisch durchsetzt.:thumbsdown:
Bräunliche verschimmelte Äpfel kommen bei mir zum recyceln auf den Kompost.:D
 
Hi, this year I also cultivated the Rocoto Big Brown and I've followed your updates from time to time, while my congratulations for this interesting thread, despite the problem of the language and the automatic translator that does not work so well.

I have to ask you a couple of things about this variety:
  • Who can give me certain news about the origin and the genesis of this recently introduced variety? I knew and I also cultivated the classic Rocoto Brown and I enjoyed them both a lot.
  • Do you confirm the presence of two distinct RBB phenotypes? One with large, globose fruits, similar to the classic Rocoto Manzano while another with more oblong and flattened fruits as shown in Guntur's post:
https://chiliforum.hot-pain.de/threads/rocoto-big-brown-community-sorte.30215/page-81#post-836617

I've just documented my two plants obtained in 2018 (seeds from semillas) in our Pepperfriends' Capsicum Database - Rocoto Big Brown and I allowed myself to quote your discussion about the shape of the fruits.

Greetings from Italy
 
Zuletzt bearbeitet:
Hello @Oban
My mother comes from Amantea, I think it's super that you've dared to take the step to us. It's great to find rococo lovers around the world.
best regards
Sandro
 
Hello @Oban
My mother comes from Amantea, I think it's super that you've dared to take the step to us. It's great to find rococo lovers around the world.
best regards
Sandro
Thanks Sandro, in those places the chili is an excellence.
About the cultivation of C.pubescens, we have a lot to learn from the Nordic countries, as I said in my presentation.

I really enjoyed Rocoto Big Brown and I wanted to get to know the origin of this variety.
 
I really enjoyed Rocoto Big Brown and I wanted to get to know the origin of this variety.

You have to talk to @Günter He is the guy who spreaded the seeds here some years ago and is still owning the motherplant we all got our seeds from. Also there is a guy called @Locotofarmer who has a Big Brown variety. Maybe both varieties are identical, i have no idea.
 
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